DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS

Full text search

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS
DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök asszony. Természetesen arra szeretnék reagálni, amit Deutsch Tamás elmondott, és én nagyon örülnék, hogyha a hangnem nem válna durvává a parlamentben, és nem próbálnánk egymással cinikus hangnemben vitatkozni.
A tényekkel kapcsolatban, amit elmondott, egyrészt nem volt tényszerű sok minden, amit elmondott. Az ÁSZ ebben a tekintetben nem vizsgálta a két párt szerzését. Igaz az, hogy az ÁSZ folytatott vizsgálatot a két érintett pártnál, mint ahogy sok más pártnál is, csakhogy éppen azt a dolgot nem vizsgálta, hogy az érintett két pártnak az albizottság munkája által érintett három ingatlanával kapcsolatban a szerzésnek a jogszerűsége és a mértéke milyen volt, és megvolt-e. Pontosan ezt nem vizsgálta az ÁSZ, éppen ezért van szükség arra, hogy az Állami Számvevőszék - mint egyetlen erre feljogosított állami szerv - megvizsgálja ezt a szerzést.
Az SZDSZ Mérleg utcai székházával kapcsolatban megint nem így szólnak a tények, ahogy azt Deutsch Tamás elmondta. Az az ítélet egyáltalán nem arról szól, még ha jogerős is, amit ő felemlített. Az egy sajtó-helyreigazítási perben egy, az Új Magyarország című napilapból kifotózott, ott alig olvasható, valamilyen írógéppel írt szöveg tárgya volt. Messze nem állapította meg a bíróság, sem a rendelkező részében, sem az ítélet indokolásában, egyik bíróság sem, hogy a Mérleg utcai székház nagysága törvényellenes lett volna, és nagyobb lett volna.
104 négyzetméterrel kevesebb ingatlant kapott az SZDSZ, ezt a hatpárti megállapításban egyébként egyértelműen rögzítettük, és a korrigált nettó négyzetméter-számítás alapján mindenki le is ellenőrizhette, le is ellenőrizte, hogy a másik párt az egységes számítási mód szerint mekkora ingatlant kapott. Így törvényes volt a Bem téri ingatlan és a Lendvay utcai is. Csakhogy az azt követően kapott ingatlanoknál ez a számítás már nem állt rendelkezésre, mert megakadályozta a két párt.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me