DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Államtitkár Úr! Ki akadályozta meg önöket abban, hogy a liberalizált idegenrendészeti törvényt az elmúlt 3,5 évben megváltoztassák, szigorítsák? Senki, államtitkár úr! - hogy a határokon ne tudjanak bejönni a külföldi bűnözők, megszűrjék őket, és olyan elemek jöjjenek... (Moraj a kormánypárti padsorokban.) be az országba, akik nem hajlandók ilyen dolgokra.
Persze tudjuk, hogy a liberális szabadságeszmény szerint a bűnözőnek több joga van, mint az áldozatnak. Viszont az állampolgárok alkotmányhoz fűződő joga a biztonsághoz való jog. Márpedig biztonság nélkül nem beszélhetünk szabadságról. Magyarországon a szállodákat kivéve ma nincs bejelentési kötelezettség. Ha külföldi vagy bárki magánlakásban száll meg, lehetetlen a nyomára bukkanni; olyan bűncselekményt követ el, amilyet akar, majd gond nélkül, úriember módjára elhagyja az országot. A külföldi bérgyilkosokat így soha nem fogják önök felderíteni, mert külföldre távoznak az elkövetés után. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Zárjuk le a határokat!)
Kérem, mi akadályozta meg a kormányt abban, hogy a lakónyilvántartó könyvet visszaállítsák az önkormányzatokkal közösen? (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Igen, vagy nem?) Semmi, államtitkár úr!
Köszönöm. Nem tudom elfogadni a választ. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me