DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Szeretném jelezni, hogy a művelődési és közoktatási miniszter által megkötött közoktatási megállapodásokat mind 1996-ban, mind 1997-ben betartottuk.
(22.20)
A költségvetés az 1995-ös évben sajnos valóban nem irányzott elő kellő forrást, ennek megfelelően '95-ben valóban sérültek ezek a közoktatási megállapodások.
'96-ra a költségvetés ugyan nem irányzott elő kellő mennyiségű forrást erre, de az év végén egy kiegészítő megállapodással a költségvetési tartalék terhére sikerült előteremteni, tehát '96-ban a minisztérium, illetőleg a miniszter által megkötött közoktatási megállapodások költségvetést terhelő része az egyházak véleménye szerint is betartatott, és 1997-re a '96 végén benyújtott költségvetés már tartalmazta azokat a költségvetési kiadásokat, amelyeket a művelődési és közoktatási miniszter által aláírt közoktatási megállapodások előirányoztak.
Való igaz, hogy még 1997-ben is voltak viták arra nézve, hogy a szóban forgó megállapodásban szereplő összeget hogyan kell kiszámolni, ebben a nézetkülönbségek fennmaradtak, és ezen a címen az egyházi fenntartók többletigényekkel álltak elő, de ez már egy értelmezési vita volt, amelyben meggyőződésem, és utóbb az egyházakkal folytatott tárgyaláson már ők is belátták, hogy a minisztériumnak volt igaza. Egy másik, a '98-ra, a szentszéki megállapodásban előirányzott modellt kértek számon egy korábbi közoktatási megállapodáson, amelyet az nem tartalmazott.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me