ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Az előterjesztéshez érkezett módosító javaslat nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, de a Független Kisgazdapárt frakciója szavazást kért róla. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a módosító javaslat elfogadásához az országgyűlési képviselők kétharmadának, azaz 255 képviselőnek az igen szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e Demeter Ervin, Pokorni Zoltán és dr. Torgyán József módosító indítványát az ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 68 igen szavazattal, 247 ellenszavazattal és 24 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Most a Házszabály 106. § (8) bekezdése alapján a zárószavazásra kerül sor. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a határozati javaslat elfogadásához az országgyűlési képviselők kétharmadának, azaz 255 képviselőnek az igen szavazata szükséges.
(17.10)
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az országos népszavazás elrendeléséről szóló 86/1997. (X. 8.) országgyűlési határozat módosítását kezdeményező országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Szavazás közben dr. Torgyán József elfoglalja a helyét. - Derültség, közbekiáltások az MSZP padsoraiból: Késő! - Taps a bal oldalon.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 312 igen szavazattal, 26 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadott napirendünk szerint soron következne az Észak-atlanti Szövetség Szervezetében való magyar tagság elősegítése érdekében benyújtott politikai nyilatkozattervezet együttes általános és részletes vitája. Figyelemmel azonban arra, hogy a szünetben az alkotmányügyi bizottság még módosító indítványt tárgyalt, és a döntése alapján született ajánlást nem tudtuk képviselőtársainknak eljuttatni, ezért más témák határozathozatalára kerül sor, és ahogy az ajánlást kiosztottuk, rátérünk a javaslat megvitatására.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me