KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Demeter Ervin frakcióvezető úr egy valóban fontos és egyébként szabályozatlan területet említett meg kérdésében. Kérdésére a következő választ adom:
A törvény előkészítésének első fázisa még az év első felében lezárult. A szabályozási koncepciót és az elképzeléseket regionális, országos fórumokon, konzultációkon vitattuk. Ennek alapján elkészült a törvénytervezet szakmai szövege, amelyet több mint 50 szervezetnek küldtünk meg, többek között az önkormányzati szövetségeknek, egyházaknak, szakmai szervezeteknek, az érdekelt minisztériumoknak, fogyasztói érdekképviseletnek, azzal a céllal, hogy véleményüket, észrevételeiket, javaslataikat beépíthessük.
Jelenleg folyik, a napokban zárul le a szakmai észrevételek feldolgozása, egyeztetése. Ezt követően kerül sor az államigazgatási egyeztetésre. December hónapban kerül a tervezet a kormány elé, és legkésőbb januárban pedig benyújtjuk a tisztelt Ház részére.
A szabályozás háromszintű. Egyrészt a temetőkkel, a temetőfenntartással, -üzemeltetéssel és temetkezési szolgáltatással kapcsolatos alapvető jogi normák törvényben jelennek meg, a szakmai részletszabályokat kormányrendelet szabályozná, és tág teret hagyunk a helyi szabályozás lehetőségére, amely önkormányzati rendeletben történhet meg.
A törvénytervezet terveink szerint az elfogadás után 90 nappal lép hatályba, és erre az időre kell elkészülniük a végrehajtási rendeleteknek. Abban az esetben, ha decemberben vagy januárban a parlament részére benyújtjuk, akkor a parlamentnek lehetősége lesz a törvényt még ebben a ciklusban elfogadni. Kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me