DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nem a miniszterelnök úrnak vannak sikertörténetei, hanem az országnak, tisztelt képviselő úr. Lehet, hogy ez önnek nem esik jól, de a gazdasági stabilizációs program gyümölcsei beérnek. A tényadatok a gazdaság és a munkaerőpiac kedvező változásait regisztrálják.
Ön a Központi Statisztikai Hivatal adataiból idézett, de ezek 1996. évi adatok. Itt van a kezemben a Központi Statisztikai Hivatal gyorstájékoztatója, amely a '97. III. negyedévi adatokat tartalmazza, és ez valóban azt mondja, hogy a munkanélküliség mértékét kifejező munkanélküliségi ráta 8,1 százalékra mérséklődött, ami 0,5 százalékponttal alacsonyabb az előző negyedévinél, és 1,2 százalékponttal marad el az előző év hasonló időszakától.
Azt gondolom, ha miniszterelnök úr ezekre az adatokra hivatkozott, akkor valóban a tényekre hivatkozott. Ezek az adatok egyébként frakcióvezető úrnak is rendelkezésére állnak. Ezzel együtt természetesen nem gondolom, hogy nem kell további lépéseket és intézkedéseket tenni. De, tisztelt frakcióvezető úr, fejlett piacgazdaságokban is van munkanélküliség, sőt van hajléktalanság is, ez nem megúszható. Ugyanakkor azonban azt határozottan állítom, hogy a magyar kormány mind a két területen - mert ön a hajléktalanságot is említette -, a hajléktalanság is és a munkanélküliség kezelése területén is, a munkahelyteremtés területén is számos vitathatatlan előrevivő intézkedést tudott tenni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me