DR. VARGA ISTVÁN

Full text search

DR. VARGA ISTVÁN
DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter úr! Két kép járja be a sajtót. Az egyik képen az a szénné égett személyautó látható, amelyet vasárnap hajnalban Szeged belvárosában ismeretlen tettesek távirányítással felrobbantottak egy ember meghalt, hárman súlyosan megsebesültek. A másik képen egy édesanyám korabeli hölgy látható, akit tegnap a rohamrendőrök erőszakkal vonszoltak a Kossuth tér kövezetén, ahol 200 békésen tüntető, főleg idős ember volt.
Ha a szegedi nyilvános utcai kivégzést és a tegnap történt példátlan és szükségtelen brutalitást összehasonlítjuk, jó néhány egyértelmű következtetésre juthatunk. Ha igaz az, hogy Csongrád megye az egyik legfertőzöttebb a bűncselekmények elkövetése szempontjából, és az első fél évben 70 százalékos volt a bűnözés emelkedésének aránya, és 1997-ben már 150 rendőr hiányzott, akkor nem csodálkozhatunk, hogy a belügyi vezetés képtelen megakadályozni Szeged balkanizálódását, hisz' az ígérgetéseken kívül a rendőrség sem eszközt, sem létszámot nem kapott. Ezzel szemben tegnap a Kossuth téren és jó néhány vidéki városban olyan példátlan méretű rendőrségi összevonásra került sor, melynek során félezer rendőr, a rohamkocsik tömkelege zúdult 200 védtelen állampolgárra. Az eredmény nem maradt el: két sérült, 29 ember őrizetbe vétele és rendőrségre hurcolása.
Nem gondolja miniszter úr, hogy az elit alakulatait az alvilági nehéz fiúkkal szemben kellene bevetni, nem pedig védtelen asszonyokkal és idős emberekkel szemben? Nem gondolja miniszter úr, hogy ennek, a képen látható idős hölgynek legalább annyi alkotmányos joga van, mint önnek - persze azzal a kis különbséggel, hogy ő védtelen, ezért az ön rendőreinek védelmére szorul? (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me