SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Ez az egész probléma a veszélyes állatokkal olyan, mint egy búvópatak vagy egy áradó patak: ha az egyik ponton megpróbáljuk visszanyomni, megoldani, akkor a másik ponton előbukkan. Ezért is van szükség arra, hogy az állatvédelmi törvényt a parlament minél előbb elfogadja, hiszen az átfogóan tudná kezelni ezt a kérdést.
Az egyik problémánk az, hogy - ha jól emlékszem - több mint fél éve fekszik az Országgyűlés asztalán az állatvédelmi törvény, és nem igazán akaródzik elfogadni. A másik probléma, amire szeretném felhívni a figyelmét, hogy ez a bizonyos kormányrendelet, amit ön említett, például a staffordshire terriereket nem nyilvánította veszélyes ebbé, és nagyon sokan ebben az irányban próbáltak kibújni, hogy mégiscsak tudjanak ilyen veszélyes állatokat - amelyek egyébként a pitbullhoz hasonlóak - tartani.
Röviden még egyszer kérem önt, akár mint a miniszterelnök úr helyettesét is arra, hogy az állatvédelmi törvényt minél előbb fogadja el a parlament, hogy megóvjon minket a felelőtlen oroszlán-, kígyó- vagy más vadállattartóktól. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me