KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Készülve a válaszra, átnéztem a közbiztonság és általában a bűnügyi helyzet alakulásával kapcsolatban tett idei nyilatkozataimat, és ezeket majd át fogom nyújtani képviselő úrnak. Azt kell mondanom ezek alapján, én mindig reálisan számoltam be a bűnügyi helyzet alakulásáról, és mindig azt is elmondtam, akkor fogom elmondani, hogy javult a közbiztonság, ha a polgárok biztonságérzete javulni fog.
Az országban természetesen vannak olyan területek, ahol az ismertté vált bűncselekmények száma csökkent az idén - ilyen például Budapest területe -, vannak olyan helyek, ahol romlott a helyzet - ilyen például Karcag. De Karcag és környéke bűnügyi helyzetéből az ország általános állapotára vonatkozó messzemenő következtetéseket levonni nem szabad.
A képviselő úr százalékokat említett. Én hadd mondjak számokat. A rablások száma a kapitányság illetékességi területén 6-ról 12-re emelkedett, míg a lakásbetörések száma 51-ről 55-re. A vagyon elleni bűncselekmények egyébként valóban jelentősen megszaporodtak, hiszen a kerékpárlopások száma 125-ről 205-re, a baromfilopásoké 30-ról 89-re növekedett.
Tisztelt Képviselő Úr! Ez is mutatja, hogy nem szabad visszaélni a statisztikával, mert akkor helytelen következtetésekre jutunk, miközben mindnyájunk érdeke valóban az, hogy mindent megtegyünk a közbiztonság javítása és ezen keresztül az emberek biztonságérzetének a fokozása érdekében. Azok az intézkedések, amelyeket a kormány az idén tett, és amelyeket az elkövetkezendő években tervez, mind-mind ezt a célt szolgálják, és remélem, hogy a polgárok ezt hamarosan vissza fogják majd igazolni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me