MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság kisebbségi véleményének előadója: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A foglalkoztatási bizottságban élénk vita alakult ki az 1998-as költségvetés foglalkoztatáspolitikához kapcsolódó számai kapcsán, a kormány jövő évi tervei kapcsán. Nagyon sajnálom, hogy a Munkaügyi Minisztérium sem miniszteri, sem államtitkári szinten ezen a vitán nem vesz részt, pedig azt gondolom, hogy számos vonatkozásban érdemes lenne odafigyelni a véleményekre.
Jómagam öt pontban sorolom fel azokat a kifogásokat, azokat az észrevételeket, amelyeket a bizottság kisebbségének tagjai, de még a többségből is számosan megfogalmaztak a jövő évi folyamatokkal kapcsolatos kritikaként.
Az egyik, amire már a képviselőtársnőm utalt, a foglalkoztatáspolitikai irányelvek hiánya. Azt gondolom, hogy egy tárca akkor vághat neki felkészülten egy következő évi költségvetésnek, ha ahhoz kapcsolódó stratégiával rendelkezik, tehát megfogalmazza a változó körülményekre azokat az elképzeléseket, amelyeket ő maga a következő év kapcsán prioritásként, célként megfogalmazni kíván. Nagyon sajnáljuk, hogy a Munkaügyi Minisztérium ezen a téren nem mutatkozott kellően felkészültnek.
A másik konkrét probléma a Munkaerőpiaci Alap korábbi szufficitjének sorsa. Szabó Rudolfné, SZDSZ-es képviselőtársam vetette fel ezt a kérdést. Azt hiszem, a bizottságban ez többségi álláspontként megfogalmazható, hogy mindannyian aggódunk a szufficit sorsának rendezése kapcsán, és szeretnénk - mivel ez a pénz foglalkoztatáspolitikai célokra lett beszedve -, ha ennek a pénznek a sorsa alapvetően ezen célt szolgálná, tehát a munkanélküliség csökkentését, ami, azt gondolom, hogy Magyarország gazdaságának egésze szempontjából az egyik legfontosabb célként kell hogy megfogalmazódjon.
(11.50)
Harmadsorban egy hét alpontból álló problémaköteget sorolnék fel, amelyek összességükben a munkanélküli-ellátásokban lévő folyamatok belső problémáit jellemzik.
Az első: a juttatások elértéktelenedése, tehát a korábbi járadékok és folyósítások reálértékének jelentős, drasztikus csökkenése figyelhető meg.
A másik problematika a jogosultságok hozzáférhetőségének lekorlátozódása. Tehát manapság már egyre kevesebb ember tud csak a munkanélküli-ellátásokhoz hozzáférni, hiszen nem jogosult már, ugyanakkor a foglalkoztatottak száma nem nő a magyar gazdaságban, a munkanélküliek ilyen értelemben elkerülnek a regisztráltak köréből, és kikerülnek a kormány látóköréből.
Harmadsorban: megszűnt az a korábbi állami támogatás, ami az aktív foglalkoztatáspolitikát segítette, támogatta, tehát megszűnt annak a prevenciós eszköznek ilyen értelemben állami támogatásban nyújtása, amely a munkanélkülivé válás esélyét csökkentené.
A harmadik: a bevételeket magas szinten tervezik, és ez nem jár együtt azzal, hogy a biztosítási rendszer révén a járulékokat, az élőmunka költségeit csökkenteni lehetne. Azt gondolom, szükséges lenne az adók és a járulékok csökkentése, és ebben az esetben a foglalkoztatási pénzek tekintetében megvan erre a lehetőség, amivel a kormányzat nem élt.
Harmadsorban a képzésben regisztrált keresetpótló juttatásokat átsorolták az aktív körből a passzív körben finanszírozott pénzek közé, ami továbbra is manipulálja a korábbi statisztikákat.
Szintén ilyen típusú dolog a közmunkák dolga, amit ma úgy veszünk, mintha ezek nem lennének munkanélküliek, a regisztrált körben sincsenek benne, eközben pedig ténylegesen munka nélkül vannak, és csak egy átmeneti ellátásban részesülnek.
Utolsóként a döntések centralizálásáról, amire korábban már többször felhívtuk a figyelmet. Nem akarom nagyon ragozni, nagyon hosszan sorolni a problémákat, azt gondolom, ezek mind élő problémák a foglalkoztatáspolitikai témakörben, tehát a kormányzat ilyen irányban számos mulasztást követett el.
Azonkívül meg kell hogy állapítsuk - és erre az Állami Számvevőszék jelentése és a jelen levő képviselője is ráirányította a figyelmet -, hogy az a több mint 100 milliárdos alap, amely ma Munkaerőpiaci Alapként szerepel az elkülönített állami pénzalapok között, nincs kellően megindokolva, tehát nincsen olyan érvanyag mögé téve, amellyel például az ÁSZ és mi, ellenzéki képviselők is megfelelő módon tudnánk értékelni az alap működését. Azt gondoljuk, hogy ezen a téren a konklúziókat mindenképp le kell vonni, és a későbbiek során ezen mulasztást pótolni kell.
Ötödik pontként mindenképp szeretném kiemelni azt, hogy az elmúlt négy évben ezen kormányzati ciklusban, tehát a Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége koalíciójának ideje alatt a munkanélküliség költségei, állami ráfordításai drasztikusan csökkentek, miközben a probléma nem csökkent; 10 százalékos munkanélküliséggel állunk szemben, és a foglalkoztatási adatok azt mutatják, hogy a magyar gazdaságban foglalkoztatottak száma nem nőtt az elmúlt időszakban, hanem az elmúlt négy év alatt még tovább csökkent.
A munkanélküliség kezelési költségei az 1993. bázisévhez képest, amikor is a GDP 2,94 százalékát, tehát közel 3 százalékát fordították rá... - ma már közel 1 százalékra csökkent ennek a részaránya, tehát egyharmadára.
Összesen 10 perc van egyébként, elnök asszony, a két vélemény elmondására, tehát azt gondolom, mivel a többségi vélemény elmondása nem vett igénybe 5 percet, van időm elmondani ezeket az észrevételeket.
Tehát a munkanélküliség kezelési költségei egyharmadára csökkentek az elmúlt négy év alatt, és ha az aktív eszközöket nézzük, ami a GDP-nek 1993-ban a 0,61 százalékát jelentette, '96-ban ez már csak 0,31 volt, tehát a felére csökkent három év alatt. '98-ra további csökkenést figyelhetünk meg, tehát a kormányzatnak az aktív foglalkoztatáspolitikai eszközökre fordított kiadásai 1998-ra mintegy felére csökkennek az 1993-as, korábbi ciklus utolsó teljes évében adódó bázisévhez képest. Azt gondolom, ezekkel az adatokkal mi, akik a munkanélküliség csökkentését egyik központi kormányzati célként kell hogy megfogalmazzuk, nem érthetünk egyet, és nem fogadhatjuk el, tehát az 1998-as költségvetés a foglalkoztatáspolitikában, a munkanélküliség csökkentésében messze nem teszi meg azokat a kívánatos lépéseket, amelyeket szükségesnek tartunk.
Éppen ezért a bizottság kisebbségi véleménye egybehangzóan nem tartja elfogadhatónak a jövő évi költségvetés ez irányú elgondolásait. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me