TIMÁR ISTVÁNNÉ

Full text search

TIMÁR ISTVÁNNÉ
TIMÁR ISTVÁNNÉ, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Képviselőtársaim! Miniszter Úr! A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság a Magyar Köztársaság '98. évi költségvetéséről szóló T/4832. számú törvényjavaslatát és az ÁSZ-jelentést '97. október 8-ai ülésén megvitatta. A bizottság a törvényjavaslatot 9 igen, 3 nem szavazattal általános vitára alkalmasnak tartotta.
Tisztelt Képviselőtársaim! A bizottság természetéből fakad, hogy a költségvetési tervezetnek azokat az összefüggéseit kérdezte és hangsúlyozta, amelyek a foglalkoztatással kapcsolódnak össze. Ebből fakadóan meghatározó jelentőségűnek tartjuk, amit a bizottság tagjai közül többen hangsúlyoztak a munkaadói, a munkavállalói járadékok kérdéséről, illetve a Munkaerőpiaci Alap jelenlegi helyzetét és az ezzel összefüggő kérdéseket. Komoly vita alakult ki mindkét oldalon.
Az anyag helyesen tartalmazza, hogy a foglalkoztatás javul, a munkanélküliség csökken, vagyis a munkanélküliségi ráta csökken. A jelenlegi 10,8 százalék helyett jövőre 10,6 százalékkal számol, 2000-re ez elérheti a 10 százalékot. Tudom, hogy ezek a számok önmagukban nem sokat mondanak, de térségenként bizony-bizony sokat. Tehát a munkanélküliek száma csökken, ezzel egyetemben a foglalkoztatottak száma nő.
Bizottságunk hiányolta a költségvetés vitájánál a részletes foglalkoztatáspolitikát, ami még jobban elősegítette volna a költségvetés vitáját. Reméljük, hogy a következő vitákig ezeket még kézhez kapjuk.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me