DR. GYURICZA BÉLA

Full text search

DR. GYURICZA BÉLA
DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Ismert, hogy a holnapi nap folyamán egy rendkívüli parancsnoki értekezletre kerül sor a Magyar Honvédség tiszti állománya részére, ahova a miniszterelnök úr és a miniszter úr is elmegy. Sajnálom, hogy a miniszterelnök úr nem tudott jelen lenni, de szeretném e tekintetben akkor a miniszter urat megkérni, ha lehet, néhány gondolatban itt a parlament előtt szóljon a tekintetben, hogy én nem olyan számokat kérnék, amelyeket itt Póda képviselőtársamnak miniszter úr az előbb felsorolt, mert ezek a számok önmagukban nem sok mindent mondanak, ezzel még a magyar fegyveres erők és a Magyar Honvédség állapota lényegesen nem javult.
Kérdésem tehát az, hogy mivel a szolgálati törvényben, ellentétesen azzal, ahogy ön szokott nyilatkozni, miniszter úr, úgy szól a 338. §, hogy a fegyveres erőknél az illetményrendszert 1999. január 1-jéig kell bevezetni, tehát nem január 1-jével, hanem január 1-jéig... A kormány, illetve a miniszter úr, ha a szakértők véleményét meghallgatja, akkor még az ön által említett 23,5 százalékos illetményemelés '98-ban akkor is azt jelenti, hogy a honvédségnél 1999-ben közel 55 százalék körüli illetmény kellene a 19 százaléktól a 119 százalékig - ez az önök számvetései alapján is rendelkezésre áll -; következésképpen a '98-as költségvetési tervjavaslatban, ami előttünk van, és már önök megjelölték, hogy '99-re mennyi összeg lesz irányszámként, sarokszámként, ezek a számok is teljesen ellentmondanak annak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási időkeret leteltét.), amit miniszter úr meghirdetett.
A kérdés tehát az, hogy mivel kívánják a hivatásos állomány morális állapotát javítani. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me