DR. GYURICZA BÉLA

Full text search

DR. GYURICZA BÉLA
DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm a választ, miniszter úr. Engedje meg, hogy egy idézetet olvassak fel, miniszter úr:
"Külön kell szólni a hivatásos katonákról, akik megfeszített munkával, nem egyszer erejüket meghaladó áldozatvállalással, becsülettel, lemondások árán tesznek eleget a velük szembeni követelményeknek. Ők a hadsereg gerince, ők adnak tartást a honvédségnek, mégis talán az ő problémájukról esik a legkevesebb szó. Talán a legnagyobb gondjuk, hogy nem megfelelő az anyagi megbecsülésük. Sajnálatos, de azt kell mondanom, hogy a tárca vezetése nem használt ki minden rendelkezésre álló lehetőséget ennek a javítására.
(14.40)
A legnagyobb feszültségek csapatszinten mutatkoznak, ahol a családi jövedelmük tekintetében valóban sokan a létminimum határán vagy az alatt élnek. Szerintem nincs megoldva a betöltetlen beosztásokból, a másod- és harmadfunkciók betöltéséből adódó feladat sem. Javítani lehetne és kellene a munkaidőn túli kötelezettségeket is. De sokat számítana a jó szó is az elöljárók részéről a hivatásos katonák felé."
Ezt ön mondta 1993. március 20-án. (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját. - Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me