KELETI GYÖRGY

Full text search

KELETI GYÖRGY
KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is azt szeretném mondani, hogy a morális állapot nem elsősorban attól függ, hogy kinek mennyi van a zsebében - és elsősorban talán a hivatásos katonáknál nem ettől függ -, hanem attól, hogy milyen módon állnak hozzá azokhoz a feladatokhoz, amelyeket részükre a katonai vezetés meghatároz, illetve mennyiben emlékeznek még arra, hogy itt a parlament előtt a tiszti fogadalomkor mit mondtak.
Nem rendkívüli a miniszterelnök úr holnapi látogatása, szeretném ezt a tévhitét eloszlatni. Azt gondolom, az egy teljesen normális dolog, hogy a miniszterelnök úr időszakonként meglátogatja a Magyar Honvédséget, és holnap arra fog lehetőséget találni és kapni is, hogy elmondja véleményét a Magyar Honvédség átalakulásáról, arról a folyamatról, ami a NATO-csatlakozás előrehaladtával a Magyar Honvédségnél kialakult, illetve hogy meghatározza azokat a tennivalókat, amelyek a honvédség előtt állnak.
Szeretném újra elmondani önnek, hogy 1999. január 1-jéig kell beállítani a bértáblázatot, és az a bizonyos mondat, amit ön idézett, hogy minden évben meg kell vizsgálni, azt jelenti, hogy idén is megvizsgáltuk, és az utolérésre mintegy 5 milliárd forintot tudtunk adni, vagyis az átlagos béremelésnél - ami megvalósul a társadalomban a köztisztviselői szféra körében - többet tudunk adni 9 százalékkal, és azt gondolom, a társadalomban most, jelen körülmények között 23,5 százalékos béremelés egy tisztességes béremelésnek számít.
Azt is szeretném elmondani - mert tulajdonképpen sok hivatásos katona attól tart, és valószínű, az ön gondolata is így fogalmazódott meg, hogy nem lesz '99-ben bevezetve -: a honvédelmi tárca, együttműködve a Pénzügyminisztériummal, 1999-re a '98. évihez képest személyi juttatásra 10 milliárd forinttal többet tervezett be, és a munkaadókat terhelő járulékok növekedését pedig közel 4 milliárdban határozta meg, tehát meglesz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) a pénz a bérfejlesztésre.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me