POKORNI ZOLTÁN

Full text search

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Hölgyek és Urak! Tegnap a Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága meghatározó fontosságú döntést hozott. Régóta, hetek óta várunk erre a döntésre. Ma már mindenki előtt nyilvánvaló az, hogy az elmúlt hetek vitáiban kik képviselték az alkotmánynak, a törvények szellemének és betűjének megfelelő álláspontot, és kik voltak azok, akik ezzel szembehelyezkedtek. Ma már mindenki előtt nyilvánvaló, hogyan kell minősítenünk azokat a szavakat, amelyeket Horn Gyula miniszterelnök úr ejtett ki a száján tegnap, miszerint ők nem sértettek meg egyetlenegy törvényt sem.
Számos nyilatkozat hangzik el a kormánypárti politikusok, a kormány részéről. Egy mondatot azonban hiába keresünk ezek között. Ez az a mondat, amit több százezer polgár hiába várt az elmúlt napokban, hogy: bocsánat - bocsánat, tisztelt polgárok, hogy semmibe vettük az önök akaratát, hogy megkerültük az alkotmányosságot.
Bár a kormánypártok és a kormány sem hatalmazott fel erre, én most mégis a parlament egészének nevében bocsánatot kérek azoktól a polgároktól, akiknek az akaratát ez a parlament semmibe vette. (Taps az ellenzéki oldalon.)
Az Alkotmánybíróság döntése... (Zaj és közbekiáltások. - Soós Károly Attila: Százezer aláírás volt! - Dr. Kis Gyula József: Több mint kétszázezer! És mind hiteles! - Nagy zaj.) Az Alkotmánybíróság... (Közbeszólások.) Elnök úr, kérem, hogy az SZDSZ-es bekiabáló urakat intse rendre, hogy folytatni tudjam. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me