DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőház! Kedves Schamschula Képviselő Úr! Meghatottan hallottam, hogy mennyire nagyon a szívén viseli ön az autópályadíjak nagyságát, és az is mély megelégedéssel töltött el, hogy ön itt a felszólalásában arról is szót ejtett, hogy vajon miként lehetne gyorsítani annak a sztrádahálónak a kiépítését, amely közelebb visz bennünket az Európai Unióhoz, az egész fejlett Nyugat-Európához.
Önnek kétségtelenül igaza van, csak meglepett a történetben az ön neve alatt most szereplő felirat, a "független" szó. Ahogy visszalapozok gondolataimban a '94. évig, akkor bizony más volt az ön neve alatt kiírva e Ház tábláján, legjobb emlékeztem szerint akkor, az előző ciklus végén ön egészen pontosan a kormány épp ezekért a dolgokért felelős minisztere volt. És amikor az autópályadíjak "magasságáról" beszél, akkor bizony el kellene gondolkodnia - még most is - azon, hogy vajon azok a koncessziós szerződések, amelyeket ön mint felelős miniszter írt alá, mennyire játszanak szerepet ebben a mai napig is. Vagy azon is el kellene gondolkodnia, hogy az első négy évben miért csak az elkezdésig jutottak abban, hogy az 1-es autópálya rövidke hiányzó szakaszát végre megépítsék, hogy az összeköttetésbe kerülhessen az európai eurosztráda-rendszerrel.
Azt kell mondanom, hogy amikor ön örökséget emleget, azt hiszem, erről az örökségről mi is számot adhattunk vagy kellett volna adnunk, jobban, sokkal jobban figyelmeztetve mindenkit erre az örökségre '94-95-ben.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me