DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Jó érzés volt Bogár László képviselőtársam gondolatait hallgatni. Annál inkább nem volt jó érzés Torgyán József képviselőtársamnak egy-két megállapítását tudomásul venni, amikor azt mondja, hogy az antiinflációs politika - ezt mondta szó szerint - semmit sem mond, ezek üres szavak. Hogy tulajdonképpen honnan hangzottak el üres szavak, ezt vizsgálat tárgyává most nem teszem, de ha azt megvizsgáljuk, hogy a kormány az inflációról a gazdaságpolitikával összefüggésben alakítja ki a véleményét, ezt egyértelműen lehet bizonyítani. Hiszen kimondja a kormány előterjesztése, hogy az infláció csökkentését úgy kell valóra váltani, hogy az az egyensúly növekedését ne befolyásolja kedvezőtlenül. Ez egy nagyon fontos tézis az inflációval kapcsolatban.
A másik az, hogy a gazdaság szerkezetének lényeges átalakulása már bekövetkezett, és az árarányok átalakulása már jelentősebb változást nem idéz elő a jövőben.
A harmadik tétel a kormány előterjesztésében az, hogy a béremelkedés fontos kérdés az infláció kapcsán, az indokolatlan béremelkedés tudniillik a kereslet- és a költségtényezőket indokolatlanul felgerjesztheti, keresleti és költséginflációt indíthat el viszont a költségvetési előterjesztésben egyértelműen ott van, hogy a termelékenység idén is és jövőre is jobban fog nőni, mint a bérek. És ha a termelékenység a béreknél jobban nő, akkor az inflációs veszély nyilvánvalóan sokkal kisebb.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me