GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA (SZDSZ): Köszönöm, elnöknő. Hölgyeim és Uraim! Schamschula képviselő úr azt mondta, hogy ez a költségvetés megengedhetetlen túlköltekezésével és eladósodásával hosszú évekre fogja lehetetlen helyzetbe hozni az ország jövendő költségvetéseit.
Ő nem volt itt, és ezért nem hallhatta, amikor én már elmondtam ma a hozzászólásomban azt, hogy 1994-gyel összehasonlítva, amely szintén egy választási év volt, amikor ön az akkori kormány tagja volt, a költségvetés elsődleges egyenlege akkor mínusz 2,7 százalék volt GDP-arányosan, a jövő évre betervezett költségvetés ugyanilyen egyenlege plusz 1,9 százalék, ami azt jelenti, hogy többlete van a költségvetésnek, nem oszt el túlpénzt. Ha csak annyira akarna eladósodni, ahogy az önök kormánya tette, akkor még 430 milliárd forintot kellene cukorkaként kiosztogatni az embereknek, hogy olyan választási költségvetés legyen, mint amit önök csináltak. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.) Ez az egyik megjegyzésem.
A másik az, hogy Schamschula képviselő úr nem csak nem volt itt és nem hallgatta a vitát, de nem is olvassa azokat az előterjesztéseket, amelyeket megkap, mert ha nem így lenne, és elolvasná, akkor tudná, hogy a kormány beterjesztette a társadalombiztosítás költségvetésére vonatkozó törvényjavaslatot. Tehát az az állítása sem felelt meg a valóságnak, hogy nem tekinthetjük együtt a kettőt.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me