KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Sok mindennel egyet lehet érteni a tekintetben, amit Sasvári képviselőtársam mondott, sok mindent át kell gondolnunk az elkövetkezendő időben lakástámogatás, lakásépítés vonatkozásában. De az igaz, amit Gaál Gyula képviselőtársam itt az előbb kétperces reflexiójában mondott: a jövőben, 1998-ban jelentősen növekszik a lakásépítések támogatása, ami a központi költségvetésből megvalósul.
Sasvári képviselőtársam kiemelt egy sort a népjóléti fejezet költségvetéséből, és arra utalt, illetve azt jelezte, nagyon sajnálatos az, hogy ez a támogatási forma megszűnt. Én borzasztóan sajnálom azt, hogy ennek a tartalmi kifejtése nem történt meg a képviselő úr által, hiszen valóban ez az előirányzat jövőre nem lesz. Viszont már néhány sorral feljebb nem nézett képviselőtársam, oda, ahol az otthonteremtési támogatás előirányzata szerepel. Örültem volna, ha ennek a bővüléséről beszél, ami azt jelenti, hogy 250 millió forintról 600 millió forintra növekszik ez a támogatás, természetesen más célokkal, mint amit a korábbi előirányzat támogatott.
De időközben elfogadtuk a gyermekek védelméről szóló törvényt, és ebből következően számos új feladata jelentkezik a központi költségvetésnek. Úgy gondolom, az lett volna a helyénvaló, ha ezt az egész lakástámogatási rendszert egy kicsit komplexebb módon próbálja értékelni Sasvári képviselőtársam, és nemcsak az elmaradt tételekről szól, hanem a plusz tételeket is megpróbálja hozzászólásában megjeleníteni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me