SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Én a következőt tudom elmondani az önök felvetésére:
Varga Mihály kollégám a költségvetési törvény vezérszónoklatában elmondta azokat a szempontokat, hogy honnan kívánunk bizonyos célokra forrást csoportosítani. Én nem vagyok költségvetési szakértője ennek az ügynek, a mi belső egyeztetési rendszerünkön belül ezeket a dolgokat meg tudtuk oldani.
Azt gondolom, hogy van egy közgazdasági elképzelés, ami működik, ez a mi álláspontunk, a Fidesz-Magyar Polgári Párt álláspontja, ami nem egyezik meg a Szabad Demokraták Szövetségének és az MSZP-nek a koncepciójával. Az ott elhangzott javaslataink tartalmaznak forrásokat erre nézvést.
Én egyébként azt mondom, hogy nem feltétlenül kell plusz olyan dolgokat erre az egy témára juttatni, ami most úgy nevesíthető, hogy 20, 30 vagy 40 milliárd, én azokról beszéltem - például önkormányzati lehetőségekről -, ahol átgondolással az önkormányzatok érdekeltségét felmutatva lehet a lakásszektoron belül szociális bérlakásokat vásárolni, létesíteni. Erről beszéltem, és arról egyébként nem beszéltem, hogy a költségvetésben szereplő összegnek milyen aránya szól lakás-előtakarékosságról, amelynek a forrása, amelynek az iránya nem a személyekhez megy, hanem a bankokat célozza meg, azokat a bankokat, amelyek ebben az ügyben érdekeltek. Ez rendben is van így, de ez előtakarékosság, amelynek a végfázisa valamikor négy év múlva lesz meg. Tehát effektíve ebből most nem lesz több lakás.
Ezért gondolom azt, és ezt meg is előlegezem önöknek, hogy 1998 folyamán 20-25 ezer lakásnál több nem fog megépülni ebben az országban, amit én a magam részéről nagyon sajnálok és azt mondom, hogy az adótörvényeken keresztül vannak arra lehetőségek, hogy ebben a szektorban úgy keletkezzen valamilyen fajta beruházási kedv, hogy egyúttal a bevétel szempontjából nem történik nagy kiesés vagy minimális sem, vagy akár még hozadéka is van.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me