KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Szeretném emlékeztetni, hogy ez nem bírósági tárgyalás, ahol a külügyminiszter a vádlott... (Dr. Torgyán József: De lesz belőle! - Derültség.) Ha ezt fenyegetésnek szánta, akkor nem hallottam meg. (Taps a kormánypártok soraiban.) Tehát a külügyminiszter nem vádlott, és ön nem a vád képviselője.
A tények kedvéért szeretném mondani: nem hívtam meg egyetlen alkotmánybírót sem beszélgetésre, nem is találkoztam egyetlen alkotmánybíróval sem. Amit tettem, az egy telefonon adott tájékoztatás, kizárólag arról, hogy hogyan függ össze a népszavazás kormány által javasolt időpontja a NATO bővítési menetrendjével, mert úgy gondolom, egy alkotmánybírónak nem feladata ezt ismernie. (Zaj, közbeszólások az ellenzék padsoraiból.) És senkit nem emlékeztettem semmiféle felelősségre, sem az ő személyes felelősségére, sem az Alkotmánybíróság mint testület felelősségére. (Zaj és közbeszólások az ellenzék padsoraiból. - Dr. Dávid Ibolya: Nem kell telefonálni!) És úgy gondolom, erre utaltam frakcióvezető úr által idézett mondatomban, hogy senki, az Alkotmánybíróság elnöke sem vádolhat meg valakit alaptalanul anélkül, hogy bármiféle bizonyítékkal rendelkezne. Pusztán ezt szerettem volna mondani. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Arra is szeretném frakcióvezető úr figyelmét felhívni, hogy a kormány nem vette semmibe a népakaratot, a kormány semmi mást nem csinált, mint azt igényelte és igényli, hogy ez a kezdeményezés járja végig a parlamentnek a Házszabályban biztosított rendjét.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me