MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! A Fidesz-Magyar Polgári Párt nevében néhány megjegyzést hadd tegyek. Az egyik Kertész képviselőtársamhoz: a gyerekszámcsökkenés, amit Raskó képviselőtársam felszólalására említett. Azt gondolom, a kormányzatnak a családpolitika iránti érzéketlensége is egy oka a gyerekszámcsökkenésnek; sok más egyéb oka van, ezek dokumentálhatók a családpolitikára fordított kiadásokban. És akkor ne csak a családi pótlékot nézzük, hanem a gyerektámogatás, az adókedvezmény és a többi összefüggésében! (Burány Sándor közbeszól.) Ez az egyik dolog.
A másik: azért nézze meg, hogy a '85-ös pártkongresszusra milyen választási költségvetést csináltak a kommunista párt vezető tagjai. Azt gondolom, hogy választási költségvetés nemcsak '94-ben készült, hanem azt megelőzően is. Azt, hogy ma miért vagyunk ilyen eladósodott állapotban, arra a kommunista központi bizottságok története elég jó példákat szolgáltat. Itt van Bauer képviselőtársam - azt hiszem, tudna erről bővebben mesélni.
Harmadik megjegyzés: a '94-es 3 százalékos GDP-növekedés a korábbi fizetésimérleg-hiányokkal nem nagyon függ össze, a külső-belső egyensúly összefügg. A fizetési mérleget ne keverjük, különösen a korábbiakat a '94-es költségvetés egyenlegéhez! Úgyhogy én ezekben sokkal pontosabb megfogalmazásokra kérném szépen a képviselőtársaimat.
Amit Burány képviselő úr most itt legutóbb említett, a nem tudom... nyugdíj... (Burány Sándor: Özvegyi nyugdíjellátás.), azt most nem tudom pontosan idézni. Majd amikor konzultálunk, utána reagálok. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Helyes!)
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me