DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! A Budapest Bank privatizációs botrányának egy olyan szakaszába kerültünk, amikor minden képviselő bizonyítékot kaphatott a kezébe arról, hogy amit mi másfél éve a Budapest Bank privatizációjával kapcsolatban elmondtunk, az valóság, mi több, néhány ponton még általunk is elképzelhetetlen elemeket tartalmaz ez a nyilvános jelentés, melyet az Állami Számvevőszék készített el - az az Állami Számvevőszék, mely az alkotmány alapján az Országgyűlés legfőbb pénzügyi ellenőrző szervezete.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez a jelentés tartalmaz egy olyan mondatot, mely javaslatot tesz a miniszterelnöknek, hogy kezdeményezze a pénzügyminisztériumi közigazgatási államtitkár felelősségét fegyelmi eljárás útján megvizsgálni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem hiszem, hogy Európában van még egy államtitkár, akinek a fegyelmi felelősségre vonását az Országgyűlés legfőbb ellenőrző szerve kezdeményezte volna. Bár ahhoz már hozzászoktunk, hogy a kormány sorozatos alkotmánysértő tevékenységének nincsen következménye; senki nem kérdőjelezte meg egy 10:0-s alkotmánybírósági határozathozatal után sem az igazságügy-miniszter, sem a legfőbb ügyész úr alkalmasságát; már azt is tudomásul kell vennünk, hogy egy olyan alkotmánybírósági ráhatás következmények nélkül marad, melyet minap a televízióban láthattunk, azért mégis kísérletet teszek arra, államtitkár úr, hogy megkérdezzem öntől: mikor kívánják felelősségre vonni a közigazgatási államtitkár urat?
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me