DR. FODOR ISTVÁN

Full text search

DR. FODOR ISTVÁN
DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Póda Jenő képviselő úr három felvetésére szeretnék nagyon röviden reagálni. Az egyik felvetett probléma kapcsán úgy fogalmazott, hogy sorkatonák hiteleznek a honvédségnek. Valóban történtek olyan esetek, amikor sorkatonák élelmezésügyi, pénzügyi járandóságukat nem kapták meg. Mi 14 ilyen esetről tudunk, tehát 14 katona esetében történt ilyen egy alkalommal, de ennek nem a pénzhiány volt az oka, hanem adminisztratív fegyelmezetlenség történt. A hasonló esetek kiküszöbölésére természetesen megtörtént az intézkedés.
A második jelzése a képviselő úrnak úgy szólt, hogy pótköltségvetés van folyamatban, illetve valamilyen pótköltségvetéssel korrigáltunk problémákat - 1,2 milliárd forintról beszélt a képviselő úr. Itt nem pótköltségvetésről van szó, képviselő úr. Azért kellett a kormánynak a saját hatáskörében fejezeten belüli átcsoportosítást végrehajtania, mert az átszervezés következtében szervezeti egységek neve megváltozott. Ezeket a pénzeket ugyanazok a szervezeti egységek használják fel, csak a költségvetési törvényben még így hívták őket, most meg úgy hívják őket, és a kormánynak ezt kell szentesítenie.
A harmadik megjegyzése úgy szólt, hogy a kormány nem tudja vagy nem akarja vállalni '99-ben a bértábla beállását. Hadd mondjam el, hogy a NATO-hoz történő csatlakozási tárgyalások kapcsán elkészült számvetésben '99-ben a bértábla teljes beállításával számolunk, és gondolom: sem ez a kormány, sem egy másik kormány nem teheti meg azt, hogy hitelét veszti azáltal, hogy ezt az ígéretünket nem tartjuk be.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me