ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve T/5052. számon benyújtotta a devizáról szóló 1995. évi XLV. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 302 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 10 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalását elfogadta.
A kormány sürgős tárgyalást kérve T/5053. számon benyújtotta a biztosítóintézetekről és a biztosítási tevékenységről szóló 1995. évi XLVI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát.
(17.30)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 257 igen szavazattal, 21 nem szavazattal, 35 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalását elfogadta.
Engedjék meg, hogy javítsam a törvények számát. Ez a XCVI. törvény volt a '95. évről; az előző pedig a szintén '95. évi XCV. számú törvény volt, és nem XLV-ös, illetve XLVI-os.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve T/5054. számon benyújtotta a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 245 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 63 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalását elfogadta.
A kormány sürgős tárgyalást kérve T/5055. számon benyújtotta az értékpapírok forgalomba hozataláról, a befektetési szolgáltatásokról és az értékpapírtőzsdéről szóló 1996. évi CXI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 259 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 59 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalását elfogadta.
A kormány sürgős tárgyalást kérve H/5073. számon benyújtotta a Magyar Köztársaság és az Európai Beruházási Bank - EIB - közötti, az EIB magyarországi tevékenységére vonatkozó, Hongkongban, 1997. szeptember 22-én kelt keretmegállapodás megerősítését indítványozó országgyűlési határozati javaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 272 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 41 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalását elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Demokrata Néppárt képviselőcsoportja - a szükséges aláírások csatolásával - sürgős tárgyalást kérve P/5074. számon politikai nyilatkozattervezetet nyújtott be az "Észak-atlanti Szövetség Szervezetében való magyar tagság elősegítése érdekében" címmel.
Megkérdezem, az előterjesztők nevében kívánja-e valaki indokolni a sürgősségi javaslatot. (Barsiné Pataky Etelka jelentkezik.) Igen.
Megadom a szót Barsiné Pataky Etelka képviselő asszonynak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me