DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Röviden válaszolok: a területről még ez évben elszállításra kerül az ön által említett hulladék. A teljes kármentesítés - ami a talaj, illetőleg a talajvizek kármentesítését illeti - 1998. első negyedévében befejeződik.
Szeretném képviselő úrnak és képviselőtársaimnak elmondani, hogy a kérdéses hulladék szilárd halmazállapotú, zárt épületben van, tehát szétszivárgás csak szándékos beavatkozással lehetséges. Valóban - ahogy képviselő úr elmondta - '96-ban került sor annak a kormányhatározatnak a megalkotására, amely alapján az állami felelősség körébe tartozó hátrahagyott környezetszennyezések úgynevezett prioritáslistáját összeállította. A környezeti kockázatok alapján 1997-ben ismételten felülvizsgált listán 175 olyan terület van, amelynek a kárelhárítására sor kerülhet. Ennek keretében egyébként 1997-ben 8 ilyen projektnek a megvalósításával kármentesítésre kerül sor. A társadalmi elvártság, a környezeti kockázatok és természetesen a cég kellő vagyoni fedezetének hiánya diktálta azt, hogy ez a szennyezés idén még bekerüljön ebbe a körbe, amely 200 millió forintos tételt tartalmaz.
1997 augusztusában kezdődött meg a pályázati kiírás, három ajánlat érkezett, amelyek elbírálására a Kecskemét Városi Önkormányzat is meghívást kapott. Szeptember 17-én került sor az úgynevezett teljes körű és a tényfeltáró diagnosztikai vizsgálatra, ami azt próbálja vizsgálni, hogy maradt-e hátrahagyott szennyezés. Éppen ma, október 28-án van a pályázat beadásának határideje (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), s ezt követően kerül sor '98. május 30-áig a teljes kármentesítésre.
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me