KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Szeretném rögtön megnyugtatni: a kivitelezőnek kell megtéríteni, és meg is fogja téríteni az okozott károkat. A szerződéseket be kell tartani, az okozott kárt meg kell téríteni. Azt hiszem, ez mindenütt érvényes - tehát Karácsondon is.
Az M3-as autópálya építése során az M3-konzorcium hatalmas építőkapacitást vonultatott föl a térségben, a Strabag és a konzorcium többi tagjának szállítójárművei folyamatosan dolgoznak, és mindez valóban szokatlan és jelentős igénybevételt jelentett a jóval kisebb forgalomra méretezett utakon. Az autópálya építési költségeiben azonban benne van a felvonulási és szállítóutak karbantartásának költsége is. A Strabag ennek jegyében állapodott meg, ahogy ön is tudja, képviselő úr, Karácsond önkormányzatával, hogy nehézjárművei nem veszik majd igénybe a belterületi utakat. A felmerülő károkat a többi úton kijavítják, ezen túl még 1200 négyzetméter utat is építenek a községnek.
Sajnos egyes járművezetők a jelek szerint nem tartották magukat az egyezséghez, az önkormányzat és a lakosság ezért szeptemberben panasszal fordult a minisztériumhoz. Ezt követően, október 2-án az építők lakossági fórumon találkoztak a károsultakkal, és megegyeztek abban, hogy a károk megtérítik, a korábbi megállapodás betartását pedig szigorúan ellenőrzik. A megállapodást megszegőkre a konzorcium bírságot vetett ki.
Eddigi tapasztalataink alapján ez a módszer eredményesnek tűnik, a nehézgépjárművek forgalma azóta csökkent Karácsond belső utcáin. Felhívtuk az Északkelet-magyarországi Autópálya Részvénytársaságot, hogy folyamatosan ellenőrizze a megállapodás betartását, és tartson fenn napi kapcsolatot az önkormányzattal.
Tehát összefoglalva: az M3-as építése során a forgalom által okozott, igazolható károkat a kivitelezőknek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) kell megtéríteni - Karácsondon is.
Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me