HAJDÚ JÁNOS

Full text search

HAJDÚ JÁNOS
HAJDÚ JÁNOS (MSZP): Elnök Asszony! Hölgyeim és Uraim! Először is természetesen szeretném megismételni azt, hogy ami a mentelmi bizottság elé került mint inkriminált mondat, az elhangzott, ezt a mondatot én mondtam, és valahányszor az életben olyan helyzetbe fogok kerülni, hogy Magyarországon megpróbál bárki - akár a nyilvánosság előtt, akár nem a nyilvánosság előtt - rasszista, antiszemita kijelentéseket belevinni bármiféle politikai vagy nem politikai természetű érvelésbe, akkor én a köztársaság becsületének érdekében ez ellen a szavamat fel fogom emelni. (Taps a bal oldalon.)
A XX. század végén járunk hölgyeim és uraim, és ebben az évszázadban, ebben az országban borzalmak történtek a rasszizmus és az antiszemitizmus nevében. (Zaj, közbeszólás a jobb oldalon: Nem tudtok különbséget tenni.)
Ennek következtében én nem azért javasoltam tisztelettel a mentelmi bizottságnak, hogy tartsa fönn a mentelmi jogomat, mert félek a független magyar bíróság ítéletétől. Nem félek! Én úgy gondolom azonban, hogy a Magyar Országgyűlésnek a patkó ama oldalán ülő tagjai sem engedhetik meg azt az ország érdekében, hogy parlagi uszítók ilyen helyzetbe hozzanak bennünket.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me