KELETI GYÖRGY

Full text search

KELETI GYÖRGY
KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nem tájékoztattak arról, hogy veszélybe került a honvédség sorállományának ellátása, azon egyszerű oknál fogva, mert bár a Magyar Honvédség illetékes szervei ezt a kérdést vizsgálták, de nem látják, hogy veszélybe került volna ez az ellátási forma.
Több szempontból sem látják. Egyrészt azért nem látják, mert az étkezési pénzzel vagy a ruházati ellátással kapcsolatban - amit ön említett - örömmel tájékoztatom, hogy e hónap 1-jétől az étkezési pénz 8 százalékkal megemelésre került, többek között a húsár emelésének ellentételezéseként, ami az ez évre hátralévő időszakban mintegy 60 milliárd forintnyi többletkiadást fog jelenteni. Illetve azzal kapcsolatban, amit említett a ruházati ellátás kérdésében, bizonyára ön is tudja, hogy kiképző bázisokra vonulnak be a fiatalok a jövő hónap 17-én, illetve 18-án - tehát a népszavazást követő hétfői, keddi napokon -, és ezeket a bázisokat a közelmúltban mintegy 350 millió forint értékű ruházati anyaggal láttuk el, hogy a bevonuló újonc katonák ruházati ellátása is biztosított legyen.
Természetesen nem akarom kikerülni a kérdését, és azt is tudom, hogy vannak bizonyos kifizetési gondok hadseregszerte, amiről a jelentések szólnak. A legutóbbi napokban megállapított számok alapján október 20-án a légierő-vezérkar alárendeltségében lévő csapatoknál gazdálkodási gondok következtében mintegy 69 millió forint kifizetetlen számlaállomány volt. Ugyanez a szárazföldi vezérkarnál mintegy 151 millió forint értékű volt.
Az elmúlt hetekben döntések születtek, hogy a középszintű pénzgazdálkodást folytató szervezetektől a csapatokhoz átkerüljenek ezek az összegek, vagyis az előző évhez hasonlóan ez évben is csapatszinten minden számlát ki tudjunk fizetni. Ezt rendezni fogjuk.
Figyelemmel leszünk azokra a tapasztalatokra is, amelyeket a honvédelmi bizottság gyűjtött legutoljára veszprémi ülésén (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és így próbáljuk ezeket a gondokat kezelni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me