SEBŐK JÁNOS

Full text search

SEBŐK JÁNOS
SEBŐK JÁNOS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azért kértem kétpercest, mert elhangzott az előbb Lányi képviselőtársamtól még egy olyan mondat, amely megtévesztheti a közvéleményt, de megtévesztheti a külföldet is, amely úgy hangzott, hogy a Magyar Honvédség önmaga már a saját objektumai megvédésére is alkalmatlan. Felelősségem tudatában kijelenthetem, hogy akár Tata, akár Debrecen, Hódmezővásárhely, Szolnok, Pécs, Szentes csapattesteinek - hogy csak az első lépcsőben alkalmazandókat érintsem - mindegyike és összességében is felkészült arra, hogy a NATO tagjai legyünk, hogy integrálható legyen a NATO-ba.
Miről van itt szó, amit említett Lányi képviselőtársam? Arról, hogy ezeknek a létszáma most már olyannyira beállt, hogy csak kiképzésre használható fel, de ezek a csapatok még 50-60-70 elhagyott objektumot kénytelenek őrizni, amit ténylegesen nem tudnak őrizni. Nos, ez majd a kormány gondja lesz, hogy levegye a vállukról, és ezek a csapatok ténylegesen kiképzéssel foglalkozhassanak. De még egyszer hangsúlyozom: ezek a csapatok felkészültek arra, hogy a NATO tagjai legyünk.
Tehát akkor az előbbi két perchez még annyit, hogy azt kívántam bizonyítani, hogy a nemzetközi helyzet nem teszi szükségessé, hogy a most már a mélypontról megindult gazdaságot feleslegesen 10-20-50-60 milliárddal megterheljük azért, hogy a hadsereg technikáját felgyorsítsuk. Azt azért szeretném hozzátenni, hogy a technikára is gondot fordítunk, hiszen a tendereket majd most fogjuk kiírni, ami ténylegesen szükséges a magyar hadsereg készenlétéhez, harckészültségéhez, azt a kormány meg fogja tenni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me