DR. SZABÓ IVÁN

Full text search

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Magyar Demokrata Néppárt a többi parlamenti párt képviselőjével együtt, amikor a házelnök úr vezetésével Brüsszelben járt, Xavier Solana és a NATO vezetőivel való tárgyalások alkalmával kifejezte a NATO-hoz való csatlakozás iránti elkötelezettségét. Ez nem változott azóta sem, és azt hiszem, hogy nem változott meg a többi parlamenti párt esetében sem.
A magunk részéről nagyon örvendetesnek tartanánk azt, ha ebben az ügyben mind az ellenzéki, mind a kormánypárti képviselők - ha bármikor külföldön tárgyalnak - egybehangzóan és az akkori szellemben egyértelműen nyilatkoznának, hogy ez a parlamentben képviselt valamennyi párt egybehangzó akarata és szándéka.
Nem tartjuk jónak, ha külföldön kialakul egy olyan vélekedés, amely arról szól, mintha megkérdőjelezhető lenne a parlamenti ellenzéki pártok elkötelezettsége a NATO-csatlakozás iránt. Nem lenne jó, ha egy parlamenten kívüli vagy két, parlamenten kívüli ellenzéki párt állásfoglalása válnék a parlamenti ellenzéki pártok véleményének hangadójává. Éltünk meg mi már ilyet, hogy egyes pártok különös felhangot kaphatnak, remélem, ez most nem következik be.
A népszavazásnak ebbe az ügybe való keverése fölösleges és indokolatlan feszültségekhez vezet, mert a NATO-ügyben teljes az egyetértés. És az, hogy más az elképzelés a földügyben, nem teheti kérdésessé a NATO-csatlakozást. Kérem, hogy ehhez egyöntetűen csatlakozzunk (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és ne keltsünk egymásról rossz hírt külországokban.
Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me