DR. MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ
DR. MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A törvényjavaslat 11. §-a fekteti le azokat a szabályokat, amelyek rögzítik, hogy az adóhatóság milyen esetekben jogosult az érintett adófizetőre irányuló adóellenőrzés során az adatgyűjtést kiterjeszteni a velük kapcsolatban álló más személyekre is, valamint azt, hogy a harmadik személyeket érintő adatgyűjtés a személyes adatok milyen körére terjedhet ki. Ezenkívül azt a kérdést is tisztázni kívánja, hogy milyen adatnyilvántartásokba tekinthet be az adóellenőrzés során az adóhatóság.
Ezeket a kérdéseket, tisztelt Ház, az APEH közelmúltban lezajlott kérdőíves adatgyűjtése teszi aktuálissá. Mint ismeretes, az adóellenőrzés során az APEH több mint 70 ezer egyéni vállalkozónak olyan kérdőívet küldött ki, amelyen többek között családjaik fogyasztási szokásaira vonatkozó információkat is tudakolt. Kiderült, a törvény nem határozza meg egyértelműen, hogy az APEH milyen információkat jogosult megkapni, így pedig fönnáll annak a veszélye, hogy túl mélyen avatkozik be a polgárok magánéletébe. Mint tudjuk, az adatvédelmi biztos úr ezért kifogást emelt az ügyben. A Szabad Demokraták Szövetsége jogosnak tartja az adatvédelmi biztos fellépését, és osztja a kifogásait. Mi is szorgalmazzuk, tisztelt Ház, a kérdés olyan megoldását, amely megfelel az alkotmány és az adatvédelmi törvény rendelkezéseinek.
A közteherviselés, tisztelt képviselőtársaim, olyan alkotmányos kötelezettség, és az erre épülő állami jog olyan jog, amit ha elismerünk - s el is ismerjük ezt a jogot -, akkor egyben azt is kijelentjük, hogy ez az adóztatás nem járhat olyan sarkalatos elvek csorbításával, mint például a célhoz kötöttség vagy az arányosság. Ezek az adatvédelem sarkalatos elvei.
Ugyanakkor az adatvédelem sem lehet az adócsalók menedéke - ezt fontos hangsúlyozni -, éppen elég csapás az, hogy a spiclik mind a mai napig sikeresen lapulnak az adatvédelemre hivatkozva. (Dr. Sepsey Tamás tapsol.) A szabályozásnál meg kell találnunk, tisztelt Ház, azt a helyes arányt, ami úgy biztosítja az adóbeszedést, hogy közben nem csorbítja aránytalanul és indokolatlanul az adófizetők információs önrendelkezését. Ezt a törvényjavaslatot ebből a célból módosítani kell, ugyanis jelenlegi formájában a 11. § szinte korlátlan felhatalmazást adna az adóhatóságnak arra, hogy bármilyen nyilvántartásba betekinthessen.
Ilyen felhatalmazása, tisztelt képviselőtársaim, még a bűnüldöző szerveknek sincs. Rendkívül tág továbbá az az adatkör, amelyre nézve az ellenőrzés alá vont adófizetővel kapcsolatban álló személyek adatait is felkutathatná az adóhivatal.
Az adatvédelmi biztos ezeket az észrevételeket az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottság ülésein egyaránt jelezte, s mindkét bizottság osztja ezeket az aggályokat. Reményt keltő, tisztelt Ház, hogy a Pénzügyminisztérium képviselője az emberi jogi bizottság ülésén - és most az államtitkár úr is - hajlandóságot mutatott az együttműködésre a szükséges korrekciókat illetően.
Mint említettem, a módosításra azért van szükség, mert a 11. § a jelenlegi formájában azt jelentené, hogy gyakorlatilag teljesen megszűnne az adatvédelem az adóellenőrzés során. Örülök, hogy a Pénzügyminisztériumnak nem ez a szándéka, hiszen az alkotmány minden polgárra, minden hivatalra, így a Pénzügyminisztériumra is vonatkozik; remélem, hogy ezt a veszélyt csak a törvényszöveg elnagyolt megfogalmazása idézte fel.
Ettől függetlenül, tisztelt képviselőtársaim, nem árt jobban odafigyelnünk arra, hogy milyen terveket szőnek a Pénzügyminisztérium úgynevezett laboratóriumaiban, ugyanis "Az adórendszer 1998. évi változtatásának irányairól" címet viselő háttéranyag például arról számol be, hogy tovább zajlik annak a KATOR fedőnevű új információs rendszernek a kidolgozása, amelyet az adatvédelmi biztos úr már az 1995-96-os országgyűlési beszámolójában is erőteljesen bírált - mint az adatkezelés újra centralizálásának kísérletét.
Visszatérve a törvényjavaslatra, azt szeretném kérni, hogy a Pénzügyminisztérium a pénzügyi logika birtokában a bizottsági ülésekre dolgozzon ki egy olyan, nemcsak az adóbehajtási, hanem az adatvédelmi követelményeknek is megfelelő szövegtervezetet a 11. § vonatkozásában, amiről tárgyalni lehet a bizottsági üléseken. Remélem, hogy ennek következményeként eredményre vezet majd a közös munka, amiben mi feltétlenül partnerek leszünk.
Köszönöm a figyelmet, tisztelt képviselőtársaim. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me