DR. KOLESZÁR LAJOS

Full text search

DR. KOLESZÁR LAJOS
DR. KOLESZÁR LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Egészségügyről lévén szó, azt hiszem, ebben a Házban - való igaz, kevesebben voltunk - olyan jellegű vélemények is elhangzottak, amelyeket azóta nem igazolt az idő. Azt hiszem, komoly és nagy vita volt közöttünk, amikor az ágystruktúra átalakításáról volt szó. Ellenzéki képviselőtársaim közül többen azt állították, hogy területek maradnak ellátatlanul, a betegek meghalhatnak, és orvosok, egészségügyi dolgozók kerülnek az utcára. A törvényt végrehajtottuk. Látjuk, hogy ennek nyoma sincs, ez egyáltalán nem igaz. (Moraj az ellenzéki padsorokban.) Sőt, azt is látjuk, hogy az ágystruktúra átalakítása után az osztályokon 80-85 százalékos ágykihasználtság van.
Ugyanígy egy másik egészségügyi törvénynek a kapcsán, amely a minimumfeltételek rendelete, hasonló jellegű hangnemben nyilatkoztak egyesek. Azt látom, e rendelet kapcsán - kórházigazgatóként kell mondjam - az önkormányzatokat rá tudjuk kényszeríteni, vagy meg tudjuk kérni őket, hogy feladatokat biztosítsanak.
Úgy gondolom, aki ezt a törvényt részletesen átolvasta, és aki ismeri, való igaz, módosító indítványokra lesz szükség, de semmiképpen sem elfogadható az, amit az előbb itt képviselőtársunk elmondott. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me