DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem elsősorban azért szólalok meg, mert képviselőtársnőm többször is hivatkozott rám, hanem azért szólalok meg, mert szeretném kihasználni azt a lehetőséget, hogy ebben a Házban ilyen sok képviselő található, amikor az egészségügyi törvényről szólunk. Szeretném felhívni minden képviselő figyelmét arra, hogy bár a törvény címe az, hogy egészségügyi törvény, de ne gondolják azt, hogy pusztán az egészségügyről és az orvosokról szól. Mindannyiunkról szól, tisztelt képviselőtársaim, mert mindannyian lehetnek betegek.
(17.20)
Ha önök ennek a törvénynek nem nézik meg a tartalmát, akkor olyan szabályozásokat fogadhatnak el, amelyek még önmagukra nézve is súlyosan hátrányosak lehetnek.
Nagyon kérem önöket, vegyék a fáradságot, és nézzék végig a törvénynek azokat a részeit, amelyek például az önrendelkezési jog átruházásáról szólnak. Mert tisztelt képviselőtársaim, remélem, önök sem szeretnék, ha az orvos helyett valamelyik hozzátartozójuk dönthetne arról, hogy milyen egészségügyi ellátást vegyenek igénybe és milyet ne. Mert ez a törvény sajnos még erre is lehetőséget teremt! Nem beszélve arról, ha ezt a törvényt, ahogy itt le van írva, Magyarországon az egészségügyi dolgozók betűről betűre betartanák, teljes mértékben megbénulna a betegellátás.
Legyenek tisztában azzal, hogy ez így elfogadhatatlan. Nagyon komoly és nagyon sok módosító indítványra van szükség, és kérem önöket, ne fogadjanak el olyan megoldást, amely ennek a törvénynek a tárgyalását sietteti, mert ehhez nagyon sok idő kell, ha felelősséggel akarnak dönteni önök is.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me