DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Természetesen minden érdemi javaslatot, ügyrendi javaslatot is meg kell vitatni. Én csak a képviselő asszony figyelmébe szeretném ajánlani a 71/1997. számú országgyűlési határozatot, amely az Országgyűlés Házszabályát pontosította. E bizonyos 107. §-nak az (1) bekezdésében a következő áll: "Ha a megszavazott rendelkezés nincs összhangban az alkotmánnyal, vagy más törvénnyel, a törvényjavaslat már megszavazott rendelkezésével, vagy a törvényjavaslat módosítással nem érintett valamely rendelkezésével..." - ebben a négy esetben lehet az előterjesztőnek, az alkotmányügyi bizottságnak vagy bármelyik képviselőnek koherenciazavar jogcímén itt vitát kezdeményezni.
Szeretném jelezni, hogy az ön által hivatkozott módosító javaslat egyik feltételnek sem felel meg, ezért az MSZP frakciója nem tudja támogatni az ügyrendi javaslatot.
Egyébként annyit szeretnék közölni, hogy mi arra készülünk, hogy holnap reggel 8 órakor a zárószavazást megejtjük, senki nem fog elmenni tőlünk, és itt leszünk. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me