DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Én úgy gondolom, hogy Szigethy képviselőtársunk tévedett, amikor a 107. § (1) bekezdését nem vette figyelembe jogi véleménye kialakításánál, ugyanis a Házszabály 107. §-a mindösszesen azt írja elő, hogy a zárószavazás megkezdése előtt módosító javaslatot lehet benyújtani bármely, korábban megszavazott rendelkezéshez kapcsolódóan, ha a megszavazott rendelkezés nincs összhangban az alkotmánnyal vagy más törvénnyel.
(19.40)
Most tehát itt akárhányszor be lehet terjeszteni kapcsolódó módosító javaslatot, ha az alkotmánnyal való összhang nem áll fenn.
A kérdés tehát az, hogy az alkotmánnyal összhangban van ez a rendelkezés, vagy nincsen. Egyebekben a Házszabály idézett rendelkezése mindösszesen azt az előírást tartalmazza, hogy az ülésnap megkezdése előtt egy órával kell benyújtani a módosító indítványt. Ez az indítvány elfekszik a Ház asztalán, tehát el kell dönteni, hogy vajon az alkotmánnyal összhangban van, vagy nincsen összhangban.
A Független Kisgazdapárt ismételten felhívja a figyelmet arra a nem vitás tényre, ha egyszer 330 ezer állampolgár kéri a Háztól, hogy az ő kérdését tegyék fel népszavazásra, akkor az alkotmánnyal nincs összhangban semmilyen olyan rendelkezés (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), amely... - elnézést kérek, elnök úr, két perc, rendben van, akkor hadd fejezzem be a mondatot. (Zaj a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me