DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! A kérdés megítélésem szerint rendkívül súlyos, de mindezek ellenére lassan az az érzése az embernek, hogy ha még egy hétig kérdezek ebben az ügyben, akkor lassan kiderül, hogy a százmillió forinttól eljutunk odáig, hogy tulajdonképpen az alapítvány eddigi tevékenysége plusz bevételt jelentett, mert most már a 100 millió forinttól eljutottunk a 3 millió forintig. Az elmúlt héten egy 30 millió forintos összeget mondott a kormánymegbízott a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkárának a jelenlétében.
A probléma ezzel kapcsolatban nem pusztán az, hogy az ember még mindig nem tudja, hogy mennyit is költött saját magára ez a magánalapítvány közpénzből úgy, hogy egy fillér kompenzációt nem adott, hanem az, hogy ez a magánalapítvány - lévén vagyonának több mint egyharmada közpénzből származik - a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozik, és közbeszerzési pályázatot ez a magánalapítvány bizony nem írt ki. Bármekkora összeget költött el - még egyszer mondom, ráadásul úgy költi el, hogy a rendeltetését nem teljesíti, mert támogatást még nem adott -, ezeket a pénzeket magára törvénytelenül költötte el.
Javaslom, ezt is egy újabb vizsgálat tisztázza, hogy milyen módon költhet el pénzt egy magánalapítvány törvénytelenül. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me