DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Miniszterelnök úr ígéretéhez híven a kormány a múlt héten foglalkozott az Energia Alapítvány eddigi munkájával. Szóba kerültek azok a kérdések is, amelyeket ön megemlít, nevezetesen, hogy mekkora összeget tettek ki valójában az alapítvány működésével kapcsolatos költségek.
A következőt tudom önnek mondani:
A Miniszterelnöki Hivatal kormánymegbízottjának írásos jelentése alapján is a kompenzációs folyamat működési költségeinek tekintetében a kuratórium önmagára - lehet, hogy ön most meg fog lepődni - 3,3 millió forintot költött, és év végéig még várhatóan 4-5 millió forintba fog kerülni a kuratórium működése. Hangsúlyozni szeretném, korábban abban állapodtunk meg, hogy a működési költségek nem haladhatják meg az alapítványba érkező pénz öt százalékát, ami, azt gondolom, méltányos nagyságrendet jelent, tekintettel a már korábban említett adatlap-feldolgozási költségekhez.
Azt viszont szeretném önnek elmondani, hogy ezen túlmenően a jelentés és az ezzel egyidejűleg lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy a kiadások döntő, egyéb részét - mert ez természetesen még többe került -, a lakosság által kitöltött adatlapok számítógépes feldolgozásának költségeit a Magyar Villamos Művek vállalta magára, tehát az ezzel kapcsolatos költségeket ő állta. Ez a tétel tehát nem szerepel az alapítvány (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) rendelkezésére álló másfél milliárd forintban.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me