DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Annyit hadd tegyek még hozzá, hogy nyilván a gabonaáraknál elsősorban a szabványoknak megfelelő minőségű gabonáról tudunk beszélni. Azok a gabonaminőségek, amelyek semmiféle szabványnak nem felelnek meg, ilyen szempontból nagyon nehezen kezelhetők. Egyébként, ha nyomon követi a Földművelésügyi Minisztérium szinte naponta megjelenő rendelkezéseit - tegnap is bejelentettem kettőt is, egyrészt a művi tárolás kiterjesztésére a gyenge minőségű gabonák területén, másrészt pedig intervenciós beavatkozásra ezen a területen -, azt hiszem, látható, hogy nyomon követjük a piacot.
Azt nem tudjuk megtenni, hogy ahány növény megterem Magyarországon, és betakarítják, akkor a kormány mindegyikhez járuljon hozzá bizonyos összeggel a termelő számára. Ezt sajnos a kormány nem tudja megtenni. De igenis megteszi a szükséges lépéseket, és nem fogja a termelőket a továbbiakban sem magukra hagyni, mert a szükséges beavatkozásokat, különösen a tárolás támogatására, lerendezi.
Kérem, 4 millió tonna gabonát kellene kivinni az országból, ez 12 hónapig tart. Tehát elsősorban mi a tárolásra kell hogy koncentráljunk, nem pedig arra, hogy ezt valamilyen módon, indokolatlanul támogassuk meg.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me