DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Egyetlenegy kérdéskört kívánok önök elé tárni, nevezetesen azt a tényt, hogy a független képviselők számára jutó időkeretet, tehát a most ismertetett 121 percet vajon csak az ellenzéki oldaltól kell-e levonni, vagy önök méltányosnak tartanák azt, hogy fele-fele arányban a kormányzati oldaltól és az ellenzéktől egyaránt vonják le. (Folyamatos zaj.)
Szeretném jelezni, hogy én a Házszabály ilyen értelmű módosítására időközben benyújtottam javaslatomat. Az meg kellett hogy érkezzen a Ház vezetéséhez. Úgy gondolom, az lenne méltányos, ha a kormányoldal nem vitatkozna ezen a kis tételen, hiszen gyakorlatilag az MSZP-nek van 9 óra 24 perce, amelyet alig-alig lehet hasonlítani, mondjuk, a 121 perces - a független képviselők rendelkezésére álló - időkerethez. S ha abból a tényből indulunk ki, hogy a független képviselők esetében önök a demokrácia látszatgyakorlását az ellenzék terhére kívánják róni azáltal, hogy az időkeretet az ellenzéktől vonják le, az én megítélésem szerint ez különösen a most ismertetett számok tükrében rendkívül igazságtalannak, mondhatni méltánytalannak tűnik.
A Független Kisgazdapárt megítélése szerint az MSZP-SZDSZ-kormánykettős jól teszi, ha nem a jelenlegi helyzetből indul ki az időkeret felosztásánál... (Zaj, moraj a kormánypárti padsorokban.), hanem a demokrácia alapelveiből indul ki, mert ebben az esetben az országgyűlési képviselő-választásokat követő időben sokkal kedvezőbb helyzetben lesz, amikor majd sor kerül a következő Országgyűlés időkereteinek megtárgyalására.
A Független Kisgazdapárt egy igazságos megoldást javasol. Tessék 50-50 százalékban megosztani egymás között, egymás időkeretének terhére a független képviselők rendelkezésére álló időt, mert a független képviselők számára biztosítani kell az időkeretet, de egyáltalán nem mindegy, hogy kinek a terhére! Mi a demokrácia alapelveinek alapján kérjük önöket, próbáljanak egyszer a demokrácia alapszabályainak megfelelően eljárni, és az ellenzéki indítványnak helyt adni!
Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me