DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Elnök úr, köszönöm a szót. Államtitkár Úr! A rendelkezésünkre álló információk és a sajtóból tapasztalható hírek szerint nemcsak a honvédek, a rendőrök, a határőrök, a tűzoltók, a polgári védelem, hanem sajnos a büntetés-végrehajtás dolgozói is úgy látják helyzetüket, mint amely annyira kilátástalan, hogy valamilyen demonstrációra kell sort keríteniük.
Tisztelt Államtitkár Úr! Azt is tudjuk, hogy 1996 vége óta ezekre a problémákra a Büntetésvégrehajtási Dolgozók Országos Szakszervezeti Szövetsége ön és a miniszter úr figyelmét több alkalommal is felhívta. Példátlannak tartják ők - nem én -, hogy 1997. április 3-ától nem kaptak választ Vastagh Páltól, mert nem tekintik mértékadó válasznak a helyettes államtitkár úr válaszát. Példátlannak tartják azt, hogy jelenleg - összehasonlítva a tárcának most már nem a hatáskörébe tartozó teljes bírósági szféra fizetési viszonyait, javadalmazását, összehasonlítva a büntetés-végrehajtás teljes állományának ilyen költségvetési ellátásával - a két mutatószám: 401 százalék áll szemben 264 százalékkal.
Úgy gondolom, államtitkár úr, fel kell tennem azt a kérdést, hogy miért nem intézkednek. Miért nem tudják legalább az ön által, államtitkárként beígért átlagos 14 százalék körüli bérszínvonal-emelkedést sem megtartani? Miért kerülhet majd sor arra - és szeretném kérni, erre adjon majd választ -, jó lesz-e az, ha a büntetés-végrehajtási intézetek amúgy is szűkös létszámú állományának tagjai a fogva tartottak őrzése helyett demonstrációkat szerveznek, és jogos, ám ön és munkatársai által válasz és támogatás nélkül hagyott igényeikre adott válasz hiányában utcára fognak vonulni? Jó lesz-e ez, államtitkár úr?
Várjuk a válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me