DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Ezt a választ nem lehet elfogadni. A kérdésem úgy kezdődött: mit titkosított a Pénzügyminisztérium, illetőleg a közigazgatási államtitkár. (Zaj a bal oldalon.) Erre, hogy mit titkosított és milyen alapon, az államtitkár úr nem válaszolt.
(16.00)
A válasznak az a része sem fogadható el, hogy a pénzügyminiszter úr bejelentette, miszerint az ilyen titkosításokat föloldják, mert még csak egyhetes pénzügyminiszter volt Medgyessy Péter pénzügyminiszter úr, amikor már ígéretet tett erre; azóta elég hosszú idő eltelt, és a mai napig nem oldották föl ezeket a titkosításokat.
És szeretném még egyszer hangsúlyozni: itt nem egy szabályosan, törvény alapján elrendelt titok utólagos felülvizsgálatáról van szó, hanem annak beismeréséről, hogy törvényellenesen, jogszabály-ellenesen titkosította a Pénzügyminisztérium a Budapest Bank privatizációs anyagát. És amikor szorul a hurok - mert most bírósághoz lehet fordulni, illetőleg az adatvédelmi biztoshoz -, akkor nagylelkűen azt mondják, hogy felülvizsgálják ezt.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me