DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Asszony! A képviselő asszony valóban nagyon jogos problémára hívta föl a figyelmet. Nemcsak a Tamási Városi Bíróság helyzete ilyen, hanem sajnos van még néhány hasonló helyzetű bíróság az országban. A kormány '96. október 1-jén tárgyalta a bírósági szervezet reformjával kapcsolatos előterjesztést, amelynek részeként a legrosszabb helyzetben lévő bíróságok elhelyezési feltételeinek javításával és foglalkozott, és a képviselő asszony által említett kormányhatározatot hozta meg.
Az 1997-ben Pápán befejeződő, valamint az 1997-ben Berettyóújfalun és Szerencsen elkezdett városi bírósági rekonstrukcióra a tervektől eltérő összegeket kellett, illetve kell fordítani, és sajnos, a tervezés során ezt előre nem láthattuk. Így főleg a pápai bíróságot említeném, amely a múlt században épült műemlék épület.
(16.10)
Amikor a rekonstrukcióról megszülettek a döntések, ezek a többletköltségek nem voltak tervezhetők. Így kényszerültünk arra, hogy a kétségtelenül sürgősen felújításra szoruló Tamási Városi Bíróság rekonstrukciójának első, 1998-ra tervezett 70 milliós ütemét 1999-re halasszuk.
Ennek ellenére keresni kell a megoldáshoz a forrásokat. Megköszönöm képviselő asszony meghívását, és feltétlenül el fogok menni megnézni a városi bíróság helyzetét. Egyébként volt már rá példa, hogy társadalmi összefogással, helyi szervezetek, az önkormányzat és minisztériumi pénzek bevonásával segíteni tudtunk. Őszintén kérem képviselő asszonyt, hogy próbáljunk együttműködni és megtalálni a megoldást.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me