DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Kezemben tartom az 1099/1996. kormányhatározatot. Ez a kormányhatározat úgy fogalmaz, hogy 1998-ban meg kell oldani a Tamási Városi Bíróság épületének rekonstrukcióját. Felelős: az igazságügy-miniszter és a pénzügyminiszter.
A felújítás pénzügyi forrásait és alapjait már most ismernünk kellene. Egy olyan beruházásról van szó, amely nem halogatható. Ezt megerősítette az IM által megrendelt diagnosztikai vizsgálat is.
Tisztelt Képviselőtársaim! A tetőszerkezet beázik, rendszeresen és folyamatosan szakad le a mennyezet, a külső vakolat és a csatorna olyannyira hiányos, hogy nyugodtan állíthatom önöknek: Tamási városképének egy szégyenfoltja lett a városi bíróság épülete. A megyei bíróság időnként - a saját teljesítőképességéhez mérten - valami segítséget ad; ilyenkor a tűzoltó munkát elvégzik, de a nagy felújítás tovább már nem halogatható. Arról nem beszélek, államtitkár úr, hogy a minimális biztonsági körülményeket nem tudják megteremteni a bíróságon, például a rabok őrzését, az elkülönítést és egyebeket.
Én nagy tisztelettel meghívom akár önt, akár a miniszter urat is például egy olyan napon, amikor büntetőtárgyalás van a bíróságon, hogy azon az egyetlen kis folyosórészen az ügyész, az ügyvéd, a bírók, a szakértők, a vádlottak és a rabok milyen körülmények között várják a bíróság elé való bebocsátásukat.
Hangsúlyozom még egyszer: ez a felújítás tovább már nem halogatható. Remélem, hogy a kormány megteremti még az idei költségvetésben annak a forrását, hogy ezt a kormányhatározatot valóban végre lehessen hajtani 1998-ban.
Várom államtitkár úr válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me