DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, a füzesabonyi polgármester-választás kampányidőszakában a helyi sajtóban, a helyi újságban megjelent egy hirdetés, amely a választás pontos megtippelése esetén a helyes megfejtést beküldő állampolgárok között tízezer forint jutalom kisorsolását ígérte.
Ahogy a képviselő úr is nyilatkozott és jellemezte, valóban szokatlan egy ilyen kampányfogás. Gondolom, hogy így értékelték azok is, akik kifogást emeltek ez ellen, és a helyi választási bizottsághoz fordultak gyakorlatilag jogorvoslatért.
A helyi választási bizottság azonban a kifogást azzal utasította el, hogy véleményük szerint a kampánymódszer - mármint ez a kampánymódszer - bármennyire is szokatlan és rendhagyó, nem sérti a választásoknak a tisztaságát. A kifogástevők ennek ellenére továbbléptek, és a megyei bírósághoz fordultak. Tudtommal - ez félhivatalos, ha úgy tetszik - a megyei bíróság a területi választási bizottságnak a hatáskörét állapította meg. A területi választási bizottság még nem döntött.
Én is úgy ítélem meg, hogy valóban egy rendhagyó esettel állunk szemben, talán azt kell mondanunk, hogy a kampányfőnököknek a találékonysága, úgy látszik, hogy jócskán megelőzi a jogalkotókét, a miénket. Nekem az a véleményem, hogy meg kell várnunk a területi választási bizottságnak a döntését ebben a kérdésben, és amennyiben szükséges, akkor - mint oly sokszor - a jognak követnie kell a gyakorlatot, az életet, és adott esetben a választási kódexet módosítani kell, hogy ilyen jellegű kérdésekre is választ kaphassunk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me