DR. SZABAD GYÖRGY

Full text search

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Köszönöm, elfogadom. Tisztelt Országgyűlés! Elnök Úr! Miniszter Úr! Az elmúlt hét végi kormányszóvivői tájékoztatón Kiss Elemér miniszterelnökségi közigazgatási államtitkár úr azt említette, miszerint a november 16-i - s most idézem a fordulatot - "háromigenes népszavazáson" ez és ez következik. Nyilvánvaló, hogy itt egy olyan megfogalmazásról van szó, amire, hogyha egy közéleti személyiség részéről, mégpedig a tájékoztatás lehetőségeivel leginkább rendelkező személyiség részéről hangzik el, mindenképpen indokolt, hogy mindenki felfigyel.
Mi mondatta ezt az államtitkár úrral? Szeretném remélni, hogy nem a befolyásolás szándéka. (Közbeszólás a jobb oldalon: De, sajnos, az.) Tehát szeretném remélni, hogy nem az a törekvés, miszerint már előre leszámítolja a népszavazás vélt eredményét, és ezt természetes könnyedséggel befejezett tényként emlegesse, hogy az emberekben automatikusan ez működjön tudat alatti tényezőként, hanem inkább talán egy magánemberhez illő jósló szándék.
Mindenesetre, hogy a dologra fény derüljön, tettem föl ezt a kérdést a miniszterelnök úrhoz intézve, hiszen a legújabb törvény szerint is a miniszterelnök úr (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) révén lehet érvényesíteni a miniszterelnökségi államtitkár közéleti felelősségét.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me