DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Mint az ön előtt is ismert, az Energia Alapítvány létrehozását követően a kormány csatlakozott az alapítványhoz, és a költségvetési hozzájárulás átadásával egyidejűleg egy megállapodásban meghatározta azoknak a rászorult lakossági csoportoknak a körét, amelyek a javaslat szerint jogosultak a kompenzációra.
Két lakossági csoportot rögzített ez a megállapodás. Egyrészt olyan háztartásokat lehet támogatásban részesíteni, amelynek tagjai közül bárki korábbi és jelenlegi szociális helyzetére való tekintettel a lakóhely szerinti önkormányzattól jövedelmet kiegészítő vagy megélhetést biztosító támogatásban részesül - konkrétan: rendszeres szociális segély, rendszeres nevelési segély, lakásfenntartási támogatás stb. - másrészt pedig ezen túlmenően azok a háztartások is benyújthatták a kérelmüket, amelyek a lakóhelyük szerinti önkormányzattól nem kapnak rendszeres támogatást, de a rászorultság tényét a településen bármely szociális intézmény - családsegítő központ vagy karitatív szervezet - igazolta.
Az energiakompenzációra jogosultak körének - és különösen az első körnek - a fentiek szerinti meghatározása szükségtelenné tette a jövedelmi helyzet külön igazolását, mert ezek a jövedelmi adatok az önkormányzatnál rendelkezésre állnak, és pontosan azért jártunk ezen az úton, és ezért javasoltuk ezt az utat az alapítványnak is, hogy az adminisztrációt lehessen csökkenteni.
Képviselő asszony igénye a bürokratikus eljárások csökkentésére jogos, azt azonban, sajnos, nem lehet kiküszöbölni, hogy bármely szociális támogatás megállapításának indokoltságát valaki igazolja. Ezzel együtt, úgy gondolom, a megállapítások már befejeződtek és a számlajóváírásokra a következő egy-két héten belül sor fog kerülni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me