DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA
DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A rádiót hallgatva, a televíziót nézve, illetőleg a különböző napilapokba beletekintve egyre csak arról értesülünk, hogy negyedévenként felülvizsgálják az energiaárakat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy időről időre emelkedik az energia díja. A kormány szerint a szolgáltatók csak ezután lesznek a pénzüknél. Arra viszont senki sem gondol, hogy a nyugdíjasok és létminimum alatt élők mikor lesznek a pénzüknél, és meddig lehet még növelni a már amúgy is elviselhetetlen terveiket.
A kormány kidolgozta az energiaár emelésével kapcsolatos kompenzáció rendszerét. Az energiaár-emelések ellentételezésére létrehozott Energia Alapítvány segíteni kíván azokon, akik nehéz körülmények között élnek, és nem képesek fizetni a díjakat.
A dolog szépséghibája csak az, hogy a lakosság tájékoztatása nem egységes ebben a kérdésben, mert egyik híradás szerint csak azok jogosultak kompenzációra, akik az önkormányzatok segélyezési listáján szerepelnek, más hírek szerint mindenki jogosult támogatásra, aki valamely szociális tevékenységet végző intézettől igazolást kap arról, hogy támogatásra szorul. Miniszter úr, mit csináljon az a sok szerencsétlen mozgássérült vagy egyedülálló ember, aki nem képes intézkedni saját ügyében? Mi lesz azokkal, akik nem tudnak igazolást felmutatni arról, hogy segélyezésre szorulnak, mert szerénységből vagy tájékozatlanságból nem folyamodtak segélyért az önkormányzatokhoz? Vajon ezek a rászorulók világítás és fűtés nélküli lakásban éljenek?
Kérdezem tehát a miniszter úrtól: miért nem egyszerűbb, bürokráciamentesebb az energiakompenzáció odaítélése?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me