DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Ön az előbb említette, hogy van olyan gazdálkodó, aki 400 hektáron termelt napraforgót. Akkor ennek a gazdálkodónak óriási földbirtoka lehet, mert kérem szépen, tudni kell azt, hogy a napraforgóval ugyanarra a területre ötévenként lehet visszamenni. Aki ezt a szabályt megsérti, az nagyon nagy kellemetlenségekkel találja magát szembe.
Ami pedig a megjegyzéseit illeti, képviselő úr, én egy kicsit csodálkozom, hogy ilyen mértékig visszasírja ön személy szerint a tervutasításos rendszert, és főként visszatér erre a bizonyos földtulajdonlás-kérdésre. Azt hiszem, a napraforgónak ehhez semmi köze. A napraforgó nem tudja, hogy kié az a föld. De ha kap egy gombás fertőzést, akkor ennek megfelelően fog viselkedni, és sajnos, betakarítás előtt két héttel óriási csalódást fog okozni a gazdálkodóknak.
Ismét azt tudom mondani, hogy a minisztérium nem a bajban lévőknek a direkt megsegítését fogja rendezni pénzek odaadásával, hanem áttételes módon, egy általános likviditásjavítással, mert ez oldja meg a kérdést, nem pedig az, hogy minden egyes ágazatnak, amelynek kiesése van, odaadunk egy összeget. Ez nem célravezető.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me