DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A finanszírozási rendszernek Magyarországon és mindenütt máshol is az a célja, hogy a kórházakban addig ápolják a beteget, ameddig az szakmailag indokolt és szükséges, s amikor járóbeteg-ellátásba, otthonápolásba lehet utalni a beteget, akkor oda utalják. Sajnos még mindig nem eléggé teszi az ellátót érdekeltté ebben a finanszírozási rendszer.
Ami az úgynevezett kórházi csődöket illeti: szeretném itt a Ház nyilvánossága előtt is mondani, hogy a kórházak összes tartozásállománya messzebb kevesebb, mint amennyi, mondjuk, tavaly ilyenkor volt. Igenis a hozott intézkedések kezdik éreztetni a hatásukat. Én nem gondolom azt, ha egy 156 milliárdos kórházi kasszához képest van 3-3,5 milliárdnyi, 30 napon túli tartozás, akkor azért már farkast kell kiáltani.
Végül pedig a kapacitáscsökkentés ügyében tudunk adatokkal szolgálni, hogy ez milyen megtakarításokat hozott, csak ezek az adatok sohasem kapnak elég komoly visszhangot, mert általában az az érdekes (Az elnök a pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), ha az ellenkezőjét lehet állítani. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me